PSV-tegenstander Ruben Semedo zat 5 maanden in de gevangenis
i

BSR Agency

PSV-tegenstander Ruben Semedo zat 5 maanden in de gevangenis

Brian Vesseur • 22:26, 25-02-2021 / Laatste Update: 19:52, 04-01-2024

Ruben Semedo is op zijn zachtst gezegd een boefje. De verdediger van Olympiakos, de club die het in de Europa League opneemt tegen PSV, zat in 2018 5 maanden in de Spaanse gevangenis. En niet omdat hij een brood jatte, zeg maar: betrokkenheid bij overvallen, een ontvoering en poging tot doodslag.

Eigenlijk moest hij 5 jaar(!) zitten, maar omdat hij 30.000 euro kon ophoesten mocht-ie ietsje eerder weg. Gevolg is wel dat hij 8 jaar Spanje niet in mag. Stel dat de wedstrijden tussen PSV en Olympiakos door corona-omstandigheden in Spanje moesten worden gespeeld, had Semedo niet mee mogen doen.

Semedo kwam eigenlijk direct weer aan spelen toe: Olympiakos had wel vertrouwen in de Portugees. In oktober van afgelopen jaar werd hij zelfs opgeroepen voor het Portugese elftal. Tegen... Spanje. Gelukkig moest Portugal thuis, Semedo speelde ook mee.

Carrière

Op het moment dat Semedo in de cel werd gegooid, speelde hij bij Villarreal. Zij vingen nog 4,5 miljoen euro voor hem, omdat het Griekse Olympiakos het nog wel met hem aandurfde. Inmiddels speelde hij 2 interlands voor Portugal.