PSV-trainer Peter Bosz na mislopen bijzonder Eredivisie-record: 'Voetballend schoten we tekort'
Peter Bosz / ANP

PSV-trainer Peter Bosz na mislopen bijzonder Eredivisie-record: 'Voetballend schoten we tekort'

14:51, 21-01-2024 / Laatste Update: 14:51, 21-01-2024

FC Utrecht sleepte er zondag tegen PSV een punt uit en voorkwam daarmee dat PSV een uniek record in de Eredivisie pakte. Achttien zeges op rij had nog geen enkele ploeg eerder gedaan. Zeventien was het record, gedeeld door het PSV van nu en het PSV van 1987/1988. Peter Bosz reageert na de wedstrijd op de eerste misstap.

De trainer van PSV gaf bij ESPN aan dat de teleurstelling binnen het team groot is. Een gelijkspel kan gebeuren, maar het record was zó dichtbij voor de spelers. "De jongens zijn teleurgesteld, maar ik heb ook tegen die jongens gezegd dat elke trainer ervoor zou tekenen, zeventien keer winnen en één gelijkspel."

Bosz overlaadt Utrecht met complimenten. Hij vond dat PSV voetballend tekort schoot tegen de thuisploeg. "Normaal weten we wel raad met de druk van de tegenstander. Het is geen excuus, maar dit is geen lekker veld om eronderuit te voetballen. Daar hadden we het heel moeilijk mee."

Er was nog even een kans dat PSV tóch ging winnen, maar Hirving Lozano miste in de slotfase de kans op de overwinning. "Maar dat had ook niet verdiend geweest, al had ik dat niet erg gevonden."

Reactie Nick Viergever

"De trainer (Ron Jans, red.) heeft wel wat gezegd, ja, vooraf", zei Nick Viergever met een twinkeling in zijn ogen bij ESPN na afloop van de wedstrijd. "Iets wat trainers altijd doen, maar we wisten natuurlijk wel dat dit een historische dag voor PSV kon worden. Wij dachten: 'Gaat PSV dat record pakken of willen wij ook langer ongeslagen blijven en die streak voortzetten?'."

PSV bleef dus op zeventien zeges op rij steken, terwijl FC Utrecht nu tien wedstrijden op rij al ongeslagen is. Met het gelijkspel tegen PSV zaten daar zeven gelijke spelen tussen. Maar daar maalt niemand om in de Domstad. Viergever: "Wij hebben geknokt voor wat we waard waren en er een punt uitgesleept."