PSV-trainer Roger Schmidt na uitschakeling in Conference League: 'Tactisch deden we het goed'
i

Getty Images

PSV-trainer Roger Schmidt na uitschakeling in Conference League: 'Tactisch deden we het goed'

Sjors Tanis • 23:57, 14-04-2022 / Laatste Update: 06:13, 08-01-2024

PSV-trainer Roger Schmidt vond dat zijn team de halve finales van de Conference League had moeten halen. "We speelden in mijn ogen een goed duel. We maakten een doelpunt, verdedigden daarna lang goed en hadden kansen op een 2e treffer. Helaas konden we het niet afmaken", zei de Duitser na de nederlaag in de kwartfinale tegen Leicester City (1-2).

PSV leidde halverwege met 1-0 door een doelpunt van Eran Zahavi. Leicester sloeg in de slotfase 2 keer toe. "Tactisch deden we het goed. Toch vonden ze de ruimte. En ze hadden meer kracht in de slotfase om voor de 2e treffer te gaan", keek Schmidt terug op de slotfase.

Blessures als excuus

Dat Leicester meer kracht had, kwam volgens de coach van PSV ook door de spelers die hij miste. "Met Olivier Boscagli, Philipp Mwene en Armando Obispo ontbraken drie verdedigers. Philipp Max en Joey Veerman konden meer dan 70 minuten spelen en dat was eigenlijk een wonder. Ze hebben de voorbije dagen niet alle trainingen meegedaan. Op de bank hadden we nu minder mogelijkheden dan gebruikelijk."

Schmidt vindt niet dat PSV dit seizoen in Europa gefaald heeft. De Eindhovenaren strandden eerder in de Champions League en daarna in de Europa League. "We hebben 18 duels gespeeld, veel tegen goede teams, en we hebben er maar weinig verloren. De spelers hebben zich van hun beste kant laten zien. Nu moeten we accepteren dat onze reis klaar is."