PSV verdient en krijgt niet meer dan een puntje tegen Heerenveen

Marcel Roes • 19:36, 28-11-2021 / Laatste Update: 20:48, 08-01-2024

Nu snappen we waarom PSV-trainer Roger Schmidt normaliter sneller van basiself verwisselt dan Peter Wright van dartpijltjes. Want nu de Duitser 3 keer op rij wel vasthoudt aan dezelfde basiself, weten de Brabanders helemaal niet te overtuigen. Tegen Heerenveen werd het in een fletse pot 1-1.

Was er dan echt niks te genieten? Nou oké, wel opbeurend was dat Carlos Vinícius zo opbloeit bij PSV. De Braziliaan was attent toen in de 13e minuut Bruma de bal doorkopte in het strafschopgebied van de Friezen: 0-1.

Sinds Vinícius op 24 oktober voor het eerst een basisplek had bij PSV, was hij goed voor meer goals en assists dan wie dan ook in de Eredivisie!

1-1

In de 73e minuut kwam Heerenveen uit een vrije trap op 1-1. PSV-keeper Joël Drommel beukte de stuiterende inzet nog wel weg, maar Rami Al Hajj zette instinctief zijn voet tegen de rebound en gezien Drommel op de grond lag was de gelijkmaker daar.

Ajax

Zo is Ajax na de zege op Sparta (0-1) de winnaar van het weekend, want ook Feyenoord liet punten liggen.