PSV wil wedstrijd tegen FC Groningen eerder spelen in verband met avondklok voor fans
i

Getty Images

PSV wil wedstrijd tegen FC Groningen eerder spelen in verband met avondklok voor fans

Bart van der Wijst • 23:36, 13-04-2021 / Laatste Update: 18:31, 07-01-2024

PSV hoopt tegen FC Groningen 4000 fans te verwelkomen, maar er is echter wel een probleempje: de avondklok. De Eindhovenaren trappen om 20.00u af, dus dan hebben fans na de wedstrijd nog maar een kwartier om thuis te komen. Dat is niet handig, dus willen ze bij PSV de wedstrijd vervroegen.

'Om supporters de mogelijkheid te bieden de wedstrijd te bezoeken zonder de avondklok te overtreden wordt het aanvangstijdstip van het duel hoogstwaarschijnlijk gewijzigd. We hopen hier zo snel mogelijk uitsluitsel over te kunnen geven', schrijft de Eindhovense club op de eigen website.

Voorrang

PSV heeft dit seizoen al wat wedstrijden voor publiek gespeeld, dus geeft de club voorrang aan seizoenkaarthouders die nog niet in het Philips Stadion zijn geweest. Voor de wedstrijd moeten zij uiteraard wel een negatieve coronatest kunnen overhandigen.

PSV heeft voor de wedstrijd tegen FC Groningen alleen de 1e ring beschikbaar gesteld. Daar worden op zaterdag 24 april de 4000 fans over verdeeld. Daar hangen waarschijnlijk de nodige regeltjes aan vast.