PSV wint dankzij boem boem Bakayoko bij RKC, maar verliest Luuk de Jong
i

Pro Shots

PSV wint dankzij boem boem Bakayoko bij RKC, maar verliest Luuk de Jong

Eimert Pruis • 17:26, 05-03-2023 / Laatste Update: 08:15, 12-12-2023

Boem! Dat was het geluid dat de bal maakte bij de knal van Johan Bakayoko. De jonge aanvaller (19) bezorgde zo zijn PSV de moeizame zege (0-1) bij RKC Waalwijk. Er was niet alleen maar goed nieuws voor Eindhoven: aanvoerder Luuk de Jong ging met een enkelblessure naar de kant.

PSV is in de achtervolging op koploper Feyenoord. Het verschil is weer 6 punten. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij blijft 4e in de Eredivisie. Feyenoord en nummer 2 AZ wonnen ook met 1-0. Ajax speelt zondag nog thuis tegen NEC.

PSV vindt Vaessen vervelend

Na een sterk begin van RKC nam PSV de overhand. De Eindhovense bezoekers bestormden het doel van Etienne Vaessen. De 27-jarige RKC-goalie blonk vorige week al uit en had wederom een erg goede dag. Hij stond op de juiste plaats bij een vrije trap van Patrick van Aanholt en was ook alert bij de reboundkopbal van Fábio Silva.

Vaessen kan niets doen aan poeier Bakayoko

Even later kreeg Vaessen de hulp van de lat bij een schot van de uitblinkende Xavi Simons. Diezelfde Simons vuurde daarna nog eens op doel en deze keer voorkwam Vaessen de openingstreffer. Die viel voor rust alsnog. Een PSV-aanval kwam in de kluts voor de voeten van Johan Bakayoko. De jonge PSV-aanvaller die net zijn contract heeft verlengd haalde van dichtbij verwoestend uit: 0-1.

PSV viert feest bij het enige doelpunt van de wedstrijd

Kansen op en neer

Net na rust kreeg zowel RKC als PSV een kans op een doelpunt. De grootste was daarna weer voor RKC. Michiel Kramer kon vrij inkoppen, maar knikte de bal naast.

De Jong met blessure naar de kant

Even later moest PSV een tegenslag slikken. Geen tegentreffer, maar het uitvallen van Luuk de Jong. De spits die deze week een eind maakte aan zijn interlandloopbaan, verzwikte zijn enkel. Het leek op het eerste gezicht niet heel ernstig, maar de PSV-aanvoerder moest wel vervangen worden door Anwar El Ghazi. De invaller kreeg gelijk een mooie mogelijkheid. El Ghazi zag zijn krulbal op de lat uiteenspatten.

Slotoffensief RKC

Zo bleef het 0-1 en ging RKC in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker. Verder dan 2 afstandsschoten van Yassin Oukili kwamen de Waalwijkers niet.