PSV wint ruim in 1e oefenpot maar heeft nog werk te doen 18 dagen voor Galatasaray in CL

Eimert Pruis • 19:08, 03-07-2021 / Laatste Update: 00:08, 06-01-2024

PSV heeft zaterdagmiddag op trainingscomplex De Herdgang de 1e zege van het seizoen gepakt. De formatie van Roger Schmidt won simpel van het Belgische RWDM, dat bij de zuiderburen op het tweede niveau uitkomt. Na een stroef begin liep PSV uit naar een 6-2 zege.

De Eindhovenaren kwamen snel op achterstand, maar maakten deze onder impuls van de ongrijpbare Noni Madueke snel ongedaan. Hij bediende Yorbe Vertessen na een slalom en de Belg kon van dichtbij de 1-1 binnenwerken. Daarna pakte PSV via een kopbal van Eran Zahavi (voorzet Philipp Max) de voorsprong, maar kwam RWDM vrijwel meteen op gelijke hoogte.

Voor rust verdiende Madueke na een slalom een penalty, die hij zelf benutte. Met een 3-2 voorsprong gingen de Eindhovenaren de rust in, die na rust via Jong PSV’er Jeremy Antonisse, wederom Zahavi en Madueke werd uitgebouwd naar 6-2. Met name de goal van Antonisse was het aanzien meer dan waard. Met een prima schot maakte hij zijn eerste treffer in PSV 1. Zahavi kon scoren na uitstekend voorwerk van Mohamed Ihattaren.

PSV bereidt zich voor op de voorronde van de Champions League waarin Galatasaray wacht. De eerste wedstrijd is al over 18 dagen op 21 juli.