PSV zet recordjacht door met zorgeloze zege op Excelsior
i

ANP

PSV zet recordjacht door met zorgeloze zege op Excelsior

Marcel Roes • 23:53, 13-01-2024 / Laatste Update: 13:53, 15-01-2024

En dat is nummer 17! PSV heeft zaterdag door de zege op Excelsior (3-1 met een hattrick van Luuk de Jong) vanaf de seizoensstart 17 wedstrijden op rij gewonnen in de Eredivisie. Dat is een evenaring van het record, dat door PSV is neergezet in het seizoen 1987/1988. De Brabanders waren oppermachtig, op wat geklungel in de slotfase na.

- Lees ook: PSV kan dit Eredivisie-seizoen tien oude records breken

De Eindhovense club joeg vanaf het 1e fluitsignaal driftig op de openingstreffer. Het gaat te ver om te zeggen dat de Rotterdamse gasten niet wisten wat ze overkwam. Want ze hadden vast al gevreesd dat PSV ze met een stormloop op eigen helft terug zouden drukken. En dat gebeurde. In de 14e minuut bekroonde Luuk de Jong uit de rebound die furieuze openingsfase.

Hattrick

Het op records jagende PSV liet zijn prooi niet los. In de 17e minuut werkte De Jong zijn 2e van de avond binnen met het hoofd, na een voorzet van Sergiño Dest. Dat was zijn 162e in de Eredivisie. Daardoor staat De Jong nu in de eeuwige top 10! Tot vanavond was Cor van der Gijp de nummer 10. Gezien De Jong na rust zijn hattrick completeerde, is Van der Gijp nu uit de top 10 geduwd.

Die 3e treffer werd ingeleid door een tikje van André Ramalho op de vrijstaande De Jong. Die hoefde de bal alleen nog een tikkie te geven om hem in de linkerhoek te zien verdwijnen.

3-1

Een smetje op de verder zorgeloze avond van PSV was dat Excelsior ni de slotfase een troostgoal erin prikte. Derensili Sanches Fernandes was de gelukkige nadat hij een voorzet vanaf de flank oppikte.

PSV-trainer Peter Bosz zat zich daaran te verbijten in zijn hokje. Excelsior kwam bijna op 3-2 En dat via Parrot, maar keeper Walter Benitez duwde zijn linkervoet tegen de bal. En in blessuretijd werd een goal vanwege buitenspel afgekeurd.

Legend Luuk

De Jong staat op 120 goals in 199 eredivisieduels voor PSV. Alleen Willy van der Kuijlen (308) maakte er meer voor PSV. In alle competities staat de spits op 149 doelpunten voor de Eindhovenaren (269 wedstrijden).