PSV zonder Jerdy Schouten tegen Arsenal in laatste groepswedstrijd Champions League
i

Pro Shots

PSV zonder Jerdy Schouten tegen Arsenal in laatste groepswedstrijd Champions League

Joris Kaper • 15:00, 11-12-2023 / Laatste Update: 10:40, 08-01-2024

PSV moet het dinsdag in de laatste groepswedstrijd van de Champions League doen zonder Jerdy Schouten. De middenvelder is geblesseerd en niet op tijd fit voor de wedstrijd tegen de Engelsen. PSV is gelukkig al wel geplaatst voor de volgende ronde, maar speelt natuurlijk nog wel voor de eer en een dikke winstpremie.

Behalve Jerdy Schouten kan trainer Peter Bosz ook geen beroep doen op Hirving Lozano, want de aanvaller is geschorst. Ook Noa Lang en Armel Bella-Kotchap zijn nog geblesseerd. Jordan Teze is nog een twijfelgeval, maar Bosz heeft goede hoop dat hij er dinsdag in Eindhoven bij kan zijn.

100% fit

Bosz zei eerder al eens dat spelers bij hem 100% fit moeten zijn. "Onze manier van spelen vereist dat spelers volledig fit zijn. Maar Ik ben benieuwd of wij geleerd hebben van die eerste wedstrijd. Ik weet dat we beter geworden zijn, maar of we dat ook morgen gaan zien tegen een toptegenstander", zegt de PSV-trainer tegenover de NOS. In de vorige ontmoeting met de Engelse grootmacht verloren de Eindhovenaren met 4-0. In eigen stadion hoopt Bosz op verbetering.

Opstelling

Met welke spelers hij dat gaat doen, is nog een verrassing. "Er gaat zeker niet een heel nieuw elftal komen", aldus Bosz. "Maar ik prijs de bank al het hele seizoen voor de manier waarop ze invallen. Dan moet je die jongens ook momenten gunnen wanneer daar de mogelijkheid voor is. En ik denk dat daar morgen een mooie gelegenheid voor is."

Tillman in de basis

Malik Tillman lijkt te profiteren van de afwezigheid van onder meer Schouten. Hij zal dinsdag als aanvallende middenvelder fungeren, zo verklapte Bosz op de persconferentie in aanloop naar het duel.