Puzzel voor Arne Slot: wie van deze 3 moet er in de spits bij Feyenoord?
i

Pro Shots

Puzzel voor Arne Slot: wie van deze 3 moet er in de spits bij Feyenoord?

Brian Vesseur • 18:01, 13-09-2023 / Laatste Update: 00:28, 12-12-2023

Feyenoord neemt het komende dinsdag op tegen Celtic in de Champions League. Door de blessure van Ayase Ueda en de schorsing van Santiago Gimenez moet trainer Arne Slot gaan puzzelen: wie moet er in de spits? Sportnieuws.nl zet 3 opties voor je op een rijtje.

Gimenez schopte in de halve finale van de Europa League AS Roma-speler Gianluca Mancini doormidden, wat hem een schorsing voor 2 wedstrijden opleverde. Die moet hij dit seizoen, in de groepsfase van de Champions League, uitzitten. Ueda raakte geblesseerd in het duel tussen Japan en Duitsland.

1. Alireza Jahanbakhsh

Als speler van Brighton & Hove Albion speelde Alireza Jahanbakhsh 3 keer als spits, in het seizoen 2020/2021. In die wedstrijden scoorde hij niet, maar de Iraniër is er dus wel eens opgesteld! Ook namens NEC stond hij, in het seizoen 2013/2014, 3 keer in de spits: 1 goal en 1 assist. Normaal gesproken staat Jahanbakhsh rechtsbuiten.

2. Ondrej Lingr

Het is handig dat Slot de Tsjechische Ondrej Lingr heeft gehaald, want hij heeft zeker ervaring in de spits! Bij Karvina en Slavia Praag stond hij 24 keer in de spits, waarin hij 7 keer scoorde. Ook in de Tsjechische jeugdelftallen stond Lingr regelmatig in de spits. Lingr is een aanvallende middenvelder.

3. Javairo Dilrosun

Vorig seizoen stond Javairo Dilrosun eenmalig in de spits bij Feyenoord, dat het toen opnam tegen FC Twente. De aanvaller deed een uur mee en Feyenoord won met 2-0, maar Dilrosun was niet direct betrokken bij een doelpunt. Dilrosun is rechtsbuiten van beroep.

[poll id="3031"]

Extra opties

Het zou ook nog kunnen dat Slot kiest voor een beweeglijke 4-4-2. Luka Ivanusec (die ooit 2 keer als schaduwspits speelde) en Yankuba Minteh (die een halfuurtje spits was tegen PSV in de Johan Cruijff Schaal) zouden dan ook nog opties kunnen zijn voor de spitspositie. Of Igor Paixao, die vorig seizoen in de beker tegen NEC in de spits stond en scoorde. Benieuwd naar de konijn uit de hoge hoed van Arne.