Quilindschy Hartman al realistisch in de winterstop: 'Kans klein dat we kampioen worden'
i

Pro Shots

Quilindschy Hartman al realistisch in de winterstop: 'Kans klein dat we kampioen worden'

Yvo van Dorst • 14:07, 06-01-2024 / Laatste Update: 07:44, 15-01-2024

Quilindschy Hartman denkt niet dat Feyenoord nog bij het kampioenschap gaat komen dit seizoen. De verdediger van de Rotterdammers is realistisch in gesprek met NOS, maar hij weet ook dat de focus moet op de 2e plek in de Eredivisie.

"Ik ben realistisch, ik denk dat de kans klein is dat we kampioen worden", vertelt de verdediger over de titelrace in Nederland. "Ik denk dat we nog steeds goed bezig zijn met elkaar. We hebben meer punten dan vorig jaar, maar we hebben nu te maken met een team dat alles wint. Het is heel knap van PSV en het is aan ons om daar achteraan te gaan."

2e plek

Voor Hartman is het duidelijk dat de Rotterdammers de focus moeten houden op de 2e plek, die ook recht geeft op een ticket voor de Champions League. "Wij zijn nog niet kansloos voor de titel, maar de kans dat we kampioen worden, is klein. Zij gaan niet heel veel punten meer verspelen. Nee, we geven nu niet op, maar we moeten ons vooral focussen op de tweede plek."

Programma

Balen weigert Hartman dan ook te doen. De verdediger kijkt bijvoorbeeld rijkhalzend uit naar de wedstrijden die er nog aankomen in Europa en de Eredivisie. "Ook staan er nog mooie wedstrijden op het programma tegen AS Roma en trainer José Mourinho in de Europa League en spelen we nog tegen PSV of FC Twente in de beker. Er zijn dus genoeg leuke dingen."