Quilindschy Hartman geeft kippenvelreactie op kampioenschap: 'Ik kan een voorbeeld zijn'
i

Getty Images

Quilindschy Hartman geeft kippenvelreactie op kampioenschap: 'Ik kan een voorbeeld zijn'

Yvo van Dorst • 20:52, 14-05-2023 / Laatste Update: 21:38, 07-01-2024

Quilindschy Hartman was zondag als een kind zo blij met het kampioenschap van Feyenoord. De verdediger die zich dit seizoen in het elftal wist te knokken stond met tranen in zijn ogen voor de camera's van ESPN. Ook gaf hij aan dat hij een voorbeeld kan zijn voor de jeugdopleiding.

"Ik was heel de dag al emotioneel", vertelt een gezegende Hartman. "Omdat je terugdenkt aan alles wat je hiervoor hebt gedaan. Moet je nou kijken joh, dit is niet normaal. Ik begon op de tribune en heb het kampioenschap van 2017 mee kunnen maken."

Knokken

Het ging voor Hartman dit seizoen ook niet vanzelf. De verdediger knokte zich in het elftal van trainer Arne Slot, maar kreeg ook te maken met een zware blessure. "Je moet ook geluk hebben dat een trainer je erin durft te zetten. Alles is op zijn plek gevallen en ik ben zo vreselijk blij."

Voorbeeld

Hartman denkt zelf ook dat hij een voorbeeld kan zijn voor alle jongens die in de jeugd aan het vechten zijn voor hun plekje in het 1e elftal. "Ik denk dat ik een voorbeeld kan zijn voor alle jongens in de jeugd. Als je jezelf heel veel geeft en er alles aandoet, dan kan je het gewoon halen. Dat heb ik bewezen."