Quilindschy Hartman op weg naar titel met zijn Feyenoord: 'Het ging te snel om te beseffen'
i

Getty Images

Quilindschy Hartman op weg naar titel met zijn Feyenoord: 'Het ging te snel om te beseffen'

Bart van der Wijst • 11:58, 13-05-2023 / Laatste Update: 01:06, 12-12-2023

Feyenoord kan zondag in eigen huis tegen Go Ahead Eagles landskampioen worden. Voor linksback Quilindschy Hartman moet dat helemaal bijzonder zijn. Het 21-jarige jeugdproduct van Varkenoord ontpopte zich dit seizoen tegen alle verwachtingen in tot sterkhouder bij Feyenoord.

Jarenlang zat hij samen met zijn moeder bij thuiswedstrijden op vak VV. "Feyenoord is echt mijn club. Dat ik deze zomer te horen kreeg dat ik kon aansluiten bij het eerste elftal, dat was heel bijzonder. Ik zag het als een bonus, als een manier om mezelf te kunnen tonen", zegt Hartman in een interview met het Algemeen Dagblad.

Excelsior

Dat Hartman nu als basisklant bijdraagt aan de titel is nog opvallender als je beseft dat hij aan het begin van het seizoen bijna naar Excelsior ging. "Onze trainer wilde helemaal niet dat ik verhuurd zou worden en dus bleef ik gewoon bij Feyenoord. De kansen zouden komen, kreeg ik te horen. En als je dan ziet wat ik nu allemaal heb meegemaakt. Het ging te snel om het allemaal echt te beseffen. Nu kunnen we het afmaken tegen Go Ahead Eagles. Dat zal een aparte wedstrijd worden", aldus de linksback.

Tattoos

Wie Hartman ziet, zal denken dat het een herrieschopper is. Maar niks is minder waar. "Ik ben een rustige jongen", zegt hij. "En sociaal. Ik zie er nu eenmaal zo uit, mensen zijn dan verrast als ik toch op een bepaalde manier praat. Door tatoeages hebben mensen altijd een bepaald beeld."