🎥 | Quilindschy Hartman over heerlijk Oranjedebuut: 'Liever in De Kuip eigenlijk'

Matthijs Nijhuis • 12:48, 14-10-2023 / Laatste Update: 22:25, 04-01-2024

Quilindschy Hartman maakte veel goed voor het Nederlands elftal tijdens zijn debuut tegen Frankrijk (1-2). De Feyenoorder was goed voor het enige doelpunt van Oranje, nadat hij bewees dat hij goed meekomt op interlandniveau. "Ik hoorde 2, 3 dagen van tevoren dat ik mee mocht doen. Ik moest gewoon spelen zoals bij Feyenoord en dan zou het wel goed komen", zei hij na afloop tegen Vandaag Inside.

Lees ook: Bekijk hier de samenvatting van Nederland-Frankrijk

Last van spanning had hij in ieder geval niet: "Natuurlijk is het een ander gevoel, maar ik kan dat snel van me af gooien." Zijn Oranjedebuut werd helaas geen overwinning: "Het is jammer dat we niet winnen, maar ik denk dat we wel dingen uit de wedstrijd kunnen halen waar we iets mee kunnen." Dat zijn debuut in Amsterdam plaatsvond was enigszins jammer: "Liever in De Kuip eigenlijk!", aldus Hartman.

Kauwgom

Zijn debuut werd aanvankelijk niet door iedereen goed ontvangen. Veel mensen irriteerden zich aan Hartman toen hij tijdens het volkslied lekker op een kauwgompje stond te knagen. Niet heel eerbiedig tijdens het Wilhelmus, aldus fans. Misschien dat ze het hem na zijn doelpunt konden vergeven.