Quilindschy Hartman schrijft brief aan Feyenoord-jeugd na debuut voor Oranje: 'The Dream'
i

Getty Images

Quilindschy Hartman schrijft brief aan Feyenoord-jeugd na debuut voor Oranje: 'The Dream'

Bart van der Wijst • 15:52, 14-10-2023 / Laatste Update: 09:35, 05-01-2024

Quilindschy Hartman kende een prima debuut voor het Nederlands elftal. De linksback van Feyenoord liet uitstekende dingen zien, ondanks de 2-1-nederlaag tegen Frankrijk. Na afloop klom hij in de digitale pen en schreef hij een brief aan de jeugd van zijn club Feyenoord.

Hartman blikt daarin terug naar zijn verleden. In 2021 liep de 21-jarige linksback een zware knieblessure op. Een jaar later leek hij op huurbasis naar Excelsior te verhuizen, maar daar stak trainer Arne Slot een stokje voor. "Als je dit 2/3 jaar geleden aan me zou vertellen zou ik je keihard uitlachen, maar ik ben op dit punt aanbeland", schreef Hartman.

Respect

"Ik wil bij deze een voorbeeld zijn voor jullie allemaal. Je speelt in de opleiding van de allermooiste club van de wereld en je hebt zo iets moois in handen. Ga er asjeblieft voor en probeer er het beste van te maken", aldus de linksback. "Probeer elke dag een beetje beter te worden in wat je doet en dat hoeft niet eens op voetbalgebied te zijn. (...) Wees lief voor elkaar en help elkaar elke dag om dit samen te bereiken."

Lees ook: Quilindschy Hartman over heerlijk Oranjedebuut: ‘Liever in De Kuip eigenlijk’

Check hieronder de volledige brief:

[video width="720" height="1280" mp4="https://sportnieuws.nl/app/uploads/2023/10/hartman-brief.mp4"][/video]