Quincy Promes door OM gelinkt aan ripdeal van 400 kilo cocaïne, 'voetballer betaalde tonnen aan crimineel'
i

Getty Images

Quincy Promes door OM gelinkt aan ripdeal van 400 kilo cocaïne, 'voetballer betaalde tonnen aan crimineel'

Sjors Tanis • 13:49, 11-01-2023 / Laatste Update: 02:30, 12-12-2023

Quincy Promes zou 250.000 euro hebben betaald aan de vermeende drugshandelaar Piet Wortel. Het zou gaan om een schuld nadat 400 kilo coke van Wortel zou zijn gestolen. De gestolen partij drugs zou ook de aanleiding zijn geweest voor 2 liquidaties.

Daarover kwamen tips binnen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie, bleek woensdag tijdens een zitting. In de zaak staat de Surinamer Wortel terecht voor grootschalige invoer van cocaïne en betrokkenheid bij 2 liquidaties. 1 van die drugstransporten, van 400 kilo, zou in juli 2019 zijn gestolen.

Profvoetballer overleden

De diefstal zou de aanleiding zijn geweest voor de liquidaties van ex-voetballer Kelvin Maynard in Amsterdam en Genciël Feller in Curaçao. Wortel zou de 2 mannen mede-verantwoordelijk hebben gehouden voor de geripte partij drugs. Wortel zinde op wraak en zou een dodenlijst hebben samengesteld.

In het dossier duikt ook de naam van Promes (31) op. De oud-speler van onder meer Ajax, FC Twente, Go Ahead Eagles en Sevilla staat tegenwoordig onder contract in Rusland bij Spartak Moskou. Hij wordt al langer in verband gebracht met criminaliteit. Hij zou zijn neef hebben gestoken tijdens een familiefeest eind juli 2020 in Abcoude. Later werd bekend dat hij naast die poging tot moord ook wordt verdacht van drugshandel en deelname aan een criminele organisatie.