Quincy Promes glijdt uit in Rusland: VAR keurt penalty van omstreden aanvaller af
i

Getty Images

Quincy Promes glijdt uit in Rusland: VAR keurt penalty van omstreden aanvaller af

Sjors Tanis • 20:34, 19-03-2022 / Laatste Update: 19:08, 07-01-2024

Quincy Promes kreeg deze week nog alle lof vanuit Moskou, maar zaterdag ging de aanvaller van Spartak op pijnlijke wijze de mist in. De penalty die hij benutte in het duel met Nizhny Novgorod werd na ingrijpen door de VAR afgekeurd. Promes, die in Nederland wordt verdacht van een poging tot moord en betrokkenheid bij cocaïnehandel en deelname aan een criminele organisatie, mocht een klein kwartier voor tijd bij een 1-1 stand aanleggen vanaf de stip.

Net voor hij uit wilde halen, gleed zijn standbeen weg en zo raakte hij de bal met allebei zijn voeten. Doelman Artur Nigmatullin ging de hoek in en de bal rechtdoor.

Gelijkspel

Het feestje van Promes duurde echter niet lang. De VAR riep de arbiter van dienst naar de kant en die kon niet anders dan de treffer afkeuren. Gescoord werd er in het vervolg van de wedstrijd ook niet meer en dus liet Spartak opnieuw punten liggen. De club van Promes staat op een teleurstellende 9e plaats in de Russische competitie.

Eerder deze week was er nog veel lof voor Promes. "Hij verliet Spartak als een leider op het veld, maar is teruggekomen als een baas in de kleedkamer”, zei voormalig Spartak-keeper en huidig technisch coördinator Artem Rebrov.