'Quincy Promes krijgt goed nieuws en kan met gerust hart op trainingskamp naar Emiraten'
i

Pro Shots

'Quincy Promes krijgt goed nieuws en kan met gerust hart op trainingskamp naar Emiraten'

Yvo van Dorst • 15:10, 22-12-2023 / Laatste Update: 11:37, 07-01-2024

Quincy Promes heeft een verblijfsvisum gekregen voor de Verenigde Arabische Emiraten. Goed nieuws voor de voetballer van Spartak Moskou, want dan kan hij met zijn ploeg mee op trainingskamp naar de staat. Verschillende Russische media kwamen vrijdag met het nieuws, nadat eerder al bekend werd dat hij Rusland dus kort zou verlaten.

Dat laatste werd in Nederland als heel apart aangemerkt, omdat Promes door ons land wordt gezocht om een celstraf voor een steekpartij uit te zitten. Daarnaast wordt hij nog gezocht als verdachte van het invoeren van een grote partij drugs. Promes staat 'internationaal gesignaleerd' en dat betekent dat hij in theorie overal ter wereld gearresteerd kan worden om hem op het vliegtuig naar Nederland te zetten.

Verblijfsvergunning

Met het visum kan de 31-jarige Promes wanneer hij maar wil, de Emiraten in en uit. Kort geleden bracht hij ook al een beroep aan de oliestaat. Met de verblijfsvergunning lijkt Promes veilig, omdat de VAE hem niet lijkt op te willen pakken. Toch kan dat op papier nog steeds wel, melden Russische sportadvocaten, omdat Promes nog altijd Nederlander is en wordt gezocht.

Russisch paspoort

Promes probeert ook nog altijd om een Russisch paspoort te krijgen. Zo kan hij door de Russische staat beschermd worden en ook Spartak Moskou wil nog niet van de aanvaller af.