Quincy Promes ontkent dat hij zijn neef heeft neergestoken
i

Pro Shots

Quincy Promes ontkent dat hij zijn neef heeft neergestoken

Brian Vesseur • 18:23, 06-11-2023 / Laatste Update: 10:21, 05-01-2024

Quincy Promes zegt zijn neef niet te hebben neergestoken en wil daarom ook geen schadevergoeding aan hem betalen. Dat werd maandag duidelijk in de rechtbank, waar neef Esajas wel aanwezig was, maar Promes zelf niet. De buitenspeler is actief bij Spartak Moskou in Rusland.

De advocaten van Promes - het waren er 3 - vroegen zich zelfs even hardop af of de foto's van de wonden wel echt waren. De neef reageerde daarop: "Wil je het zien?!"

Russisch paspoort

Er was vandaag (maandag) een zitting in de rechtbank, om te bepalen of de neef van Promes recht heeft op een schadevergoeding. De voetballer werd in juni al veroordeeld tot 1,5 jaar cel voor het neersteken van zijn neef. Die zit hij niet uit, omdat hij in Rusland voetbalt. Daar probeert hij vermoedelijk een paspoort te bemachtigen, om zijn straf definitief te ontlopen.

Villa van Promes

Neef Esajas en advocaat Yehudi Moszkowicz hebben beslag gelegd op een villa van Promes, die zo'n 1,2 miljoen euro waard is. De schadeclaim van de neef zal iets onder de miljoen euro zitten. Hij heeft blijvende schade aan zijn been na de steekpartij, omdat er pezen zijn geraakt.