Promes 'viel bijna van stoel' na nieuws over cocaïnedeal: 'Wat krijgen we nou? Het is onzin'
i

Getty Images

Promes 'viel bijna van stoel' na nieuws over cocaïnedeal: 'Wat krijgen we nou? Het is onzin'

Pim Huberts • 18:55, 11-01-2023 / Laatste Update: 10:51, 08-01-2024

Quincy Promes ontkent dat hij een boete betaald zou hebben aan een drugsbaron vanwege een gestolen cocaïnelading. 'Het is onzin', laat hij via zijn advocaat weten, schrijft Het Parool.

De voetballer van Spartak Moskou wordt door het Openbaar Ministerie gelinkt aan een cocaïnedeal. Nadat er 400 kilo coke gestolen zou zijn van drugsbaron Piet Wortel, zou Promes 250.000 euro overgemaakt hebben.

Volgens zijn advocaat, Robert Malewicz, viel Promes 'bijna van zijn stoel toen hij het hoorde'. "Hij had echt zoiets van: ‘Wat krijgen we nou? Het is onzin.’ Op basis van welke informatie wordt dit nu naar buiten gebracht?"

Kent drugsbaron niet

De advocaat stelt zelfs dat Promes de drugsbaron helemaal niet kent. Ook Wortel zelf ontkent Promes te kennen. "Ze hebben nooit koffie gedronken met elkaar", zei de advocaat. "Dat zo’n bericht dan zo naar buiten wordt gebracht, schaadt mijn cliënt echt enorm."

Oude vrienden

Promes woont sinds enige tijd in Rusland, maar het OM wil de voormalig international fysiek ondervragen. De advocaat ontkent elke betrokkenheid van Promes bij drugssmokkel. "Misschien dat er oude vrienden zijn waardoor hij in beeld is gekomen, maar dat hij in de drugs heeft gezeten, is uitgesloten."