Rai Vloet kan rekenen op vroegere trainer Frank Wormuth: 'Ga hem opzoeken in gevangenis'
i

Pro Shots

Rai Vloet kan rekenen op vroegere trainer Frank Wormuth: 'Ga hem opzoeken in gevangenis'

Yvo van Dorst • 19:08, 05-04-2023 / Laatste Update: 23:20, 11-12-2023

Als Rai Vloet binnenkort zijn 2,5 jaar durende gevangenisstraf uit moet gaan zitten, dan zal hij bezoek krijgen van zijn vroegere trainer Frank Wormuth. De Duitse trainer vertelt in gesprek met Voetbal International dat hij een goede band had met de voetballer die onlangs zijn straf kreeg voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk.'

"Ik had een bijzondere band met Rai", zegt Wormuth over de tijd dat de 2 samenwerkten bij Heracles Almelo. "Nog steeds, als je het aan mij vraagt. Hij was de speler die bij ons het verschil maakte. Zeker in mijn 1e seizoen was hij fantastisch."

Angst voor depressies

Wormuth haalde hem na het ongeluk terug bij de selectie, omdat hij niet wist dat de middenvelder gedronken had tijdens het ongeluk. "Hij zat in een klein kamertje bij zijn moeder thuis. Ik dacht: als hij hier een half jaar zit, gaat hij kapot. Het deed me denken aan mijn eigen zoon, die aan depressies lijdt. Ik wilde voorkomen dat Rai ook zo ziek werd."

Bezoek

De oud-trainer van Heracles Almelo en FC Groningen wil in ieder geval de speciale band met Vloet onderhouden, ook vanuit de gevangenis. "Hij heeft een heel grote fout gemaakt en moet daarvoor gestraft worden, géén discussie. Maar ik zal er ook voor Rai zijn als hij dat wil. Ook wanneer hij in de gevangenis komt, dan zoek ik hem op."