PSV speelt bij chaotisch oefenduel twee keer gelijk tegen HSV, ook een remise tegen Heracles
i

PRO SHOTS / Jules van Iperen

PSV speelt bij chaotisch oefenduel twee keer gelijk tegen HSV, ook een remise tegen Heracles

Bart van der Wijst • 19:36, 07-01-2024 / Laatste Update: 11:26, 15-01-2024

PSV heeft op zondag 7 januari liefst 3 oefenduels gespeeld. Eentje tegen Heracles Almelo (1-1) en twee tegen het Duitse HSV (2-2 en 0-0). Over die laatste 'duels' valt een hele serie te maken. Het was de bedoeling dat één wedstrijd werd, maar na rood van André Ramalho ontstond een chaotische situatie.

André Ramalho haalde de pauze niet; hij moest gaan douchen na een duwfout bij een doorgebroken spelers. Althans, dat dacht iedereen. Even leek het erop dat PSV na de pauze weer 11 spelers op mocht stellen, maar daar stak de Spaanse scheidsrechtersbond een stokje voor. Toch kwam er na veel overleg een oplossing: een nieuwe wedstrijd na rust waarbij het bij 0-0 begon. Mét Ramalho. Zo eindigde de wedstrijd ook.

Domme actie

Na iets meer dan een half uur in de 'eerste wedstrijd' duwde Ramalho een speler van HSV in de rug. Die was op weg naar PSV-doelman Walter Benítez. Ramalho moest vertrekken van de scheidsrechter, al duurde het wel even voordat de strafschop werd genomen. PSV protesteerde hevig tegen de dubbele sanctie van de Spaanse scheidsrechter.

Overigens kan je afvragen of de actie van Ramalho wel nodig was. Keeper Benítez leek de baas over de situatie. Toch kwam die duw er en dus ook de strafschop. Die benutte spits Robert Glatzel. Dat was de 2-1 voor HSV. Even later maakte Luuk de Jong voor de tweede keer vanmiddag de gelijkmaker: 2-2. Dat bleek later het einde van het oefenduel.

Wedstrijd twee

Want in Marbella, waar de oefenwedstrijd werd gespeeld, was er veel onduidelijkheid hoe het nu verder moest. Het plan was eerst om met 11 tegen 11 verder te gaan, zonder Ramalho. Emir Bars leek zijn vervanger te worden. Toen kwam het Spaanse scheidsrectersdistrict op de lijn: zij vonden dat PSV de wedstrijd met 10 uit moest spelen.

Uiteindelijk kwam er een compromis: een nieuwe wedstrijd na rust met een stand van 0-0. En Bars had pech, want door die afspraak mocht ook Ramalho weer spelen. In het nieuwe duel zochten beide ploegen de aanval, maar goals vonden ze niet. Dus werd het zoals het begon 0-0.

Korte recap:

17.03 uur: Ramalho krijgt rood, PSV moet met 10 man verder

17.20 uur: Rust

17.27 uur: PSV en HSV spreken af dat het weer 11 tegen 11 is, maar zonder Ramalho

17.38 uur: PSV moet toch met 10 blijven staan na overleg met Spaanse scheidsrechtersdistrict

17.43 uur: Na overleg starten PSV en HSV aan een nieuwe wedstrijd die met 0-0 begint

17.47 uur: André Ramalho staat toch weer binnen de lijnen bij 11 tegen 11

18.36 uur: PSV speelt met 0-0 gelijk in derde oefenwedstrijd van de dag

De duw: