'Rangers klaagt zakenvrouw aan die deed alsof ze de club ging kopen'
i

Getty Images

'Rangers klaagt zakenvrouw aan die deed alsof ze de club ging kopen'

Marcel Roes • 12:41, 24-08-2022 / Laatste Update: 01:37, 12-12-2023

De Schotse voetbalclub Rangers (die woensdagavond uit tegen PSV speelt in de play-offs van de Champions League) klaagt de Amerikaanse zakenvrouw Kyle Fox aan, omdat ze deed alsof ze de club ging kopen en met dat verhaal investeerders misleidde. Dat schrijft The Scottish Sun.

Check hier de tv-gids voor de return!

De 49-jarige Fox deed de Schotse club een aanbod om de club te kopen. Ze vond Rangers 108 miljoen Britse pond waard. Rangers wees het aanbod af.

Maar vervolgens stuurde Fox brieven en mailtjes naar allerlei investeerders, met het aanbod om haar te helpen met de aankoop. Ze gebruikte in haar communicatie het logo van Rangers, zodat het er allemaal officieel uitzag.

Rangers is not for sale

Rangers voelt zich aangetast in zijn goede naam. Daarom wordt Fox' bedrijf KRF Capital aangeklaagd voor de geleden schade. Dinsdag werd de aanklacht ingediend bij een rechtbank in Miami. "Rangers is niet te koop", staat er in het document.

Drones

In haar mailtjes kwam Fox met allemaal plannetjes die dus nergens op sloegen. Ze beloofde gouden bergen met de introductie van NFT's, de lancering van een 3D-streamingdienst en de inzet van AI-drones tijdens wedstrijden...