Rangers wint door goal Cyriel Dessers en zet stap richting rematch met PSV
i

Pro Shots

Rangers wint door goal Cyriel Dessers en zet stap richting rematch met PSV

Yvo van Dorst • 00:45, 10-08-2023 / Laatste Update: 17:30, 08-01-2024

Rangers FC heeft een grote stap gezet richting de rematch tegen PSV in de volgende voorronde van de Champions League. In het eigen Ibrox Stadium werd er met 2-1 gewonnen van het Zwitserse Servette. Als PSV en Rangers na de uitwedstrijd doorgaan naar de volgende ronde, treffen de 2 ploegen elkaar net als vorig jaar.

LEES OOK: Bosz-ball betaalt al uit: glunderende gezichten bij PSV dat Sturm Graz te grazen neemt

Al na 15 minuten werd het duidelijk wie er de baas was in het Schotse Glasgow. Na 6 minuten was het verdediger James Tavernier met de openingstreffer en 9 minuten later maakte oud-Feyenoorder Cyriel Dessers zijn eerste goal voor de Schotse ploeg. De Belg kwam deze zomer over van het Italiaanse Cremonense. De andere aankopen Sam Lammers en Danilo begonnen ook in de basis.

Rode prent

Vlak voor de rust maakte Chris Bedia van Servette de aansluitingstreffer voor de Zwitsers. Toch leek na rust een eventuele comeback weer erg ver weg. David Douline kon heel snel na de rust weer richting de kleedkamer door een rode kaart.

Rematch

Door de overwinning van Rangers op Servette lijkt een rematch van de voorrondes van vorig jaar dichtbij. Toen waren de Schotten voor PSV ook de laatste horde richting de groepsfase van de Champions League. De Eindhovenaren verloren toen, dus die azen op revanche.