Louis van Gaal ziet dat het goed was: 'Wij hebben 6 open kansen en maken 3 goals, echt top'
i

ANP

Louis van Gaal ziet dat het goed was: 'Wij hebben 6 open kansen en maken 3 goals, echt top'

Eimert Pruis • 00:19, 27-03-2022 / Laatste Update: 12:33, 07-01-2024

Louis van Gaal is uiteraard heel tevreden over 'zijn nieuwe systeem' en de prestaties van zijn Oranje tegen Denemarken (4-2). "We hebben echt goed gespeeld. Zeker in de 1e helft. Wij hebben 6 open kansen gecreëerd en 3 doelpunten gemaakt. Dat is top".

In de 2e helft maakte Oranje er nog 1. Door Steven Bergwijn, de protegé van Van Gaal is hij geworden. "Ja, ik moet ervoor zorgen dat mensen Stevie kunnen vinden. Ik moet Bergwijn opstellen en dat hij het dan laat zien is mooi. Het blijft natuurlijk gek dat ik hem opstel. Hij speelt helemaal niet bij zijn club, maar ik doe het wel."

"We hebben een topland, want dat is Denemarken, verslagen en op een goede manier. We hebben geen kans weggeven in de 1e helft. We leden onnodig balverlies en zij scoren uit een halve kans. Dat is alles. Verder waren zij er niet", zegt de bondscoach bij de NOS. "In de 2e helft was het verval te groot. De uitblinkers Steven, Memphis en Nathan (Aké red.) spelen ook weinig bij hun clubs en dus moest ik ze wisselen. Anders zouden ze helemaal kapotgaan. Tegen Duitsland ga ik het weer met anderen doen. Kijken hoe dat gaat."