🎥 | Reactie van Utrecht-trainer Silberbauer valt slecht: 'Staat voor aap, voelt fake'
i

ProShots

🎥 | Reactie van Utrecht-trainer Silberbauer valt slecht: 'Staat voor aap, voelt fake'

Marcel Roes • 20:56, 02-03-2023 / Laatste Update: 00:01, 12-12-2023

FC Utrecht likt nog steeds zijn wonden na de afranseling door amateurclub Spakenburg in de kwartfinale van de KNVB Beker. Trainer Michael Silberbauer was die avond ziek. De Deen laat nu van zich horen.

"Beste supporters, wat een plek in de halve finale had moeten zijn, werd een grote teleurstelling", zegt hij in een videoboodschap. "We willen terugkomen en vechten om dit seizoen tot een succesvol einde te brengen. We hebben jullie nodig."

En zo gaat het nog even door in het brave filmpje, waarin Silberbauer op kalme toon spreekt. Té kalm? Veel Utrecht-fans vinden dat er te weinig boosheid of passie uit de boodschap spreekt. En dat het niet uit het hart komt.

AD zette wat reacties op een rijtje. "Allemaal leuk maar waar zijn de spelers? Jij was ziek. Jij liet het niet afweten", luidt een reactie.

Fake

Een andere: "Je kunt deze man niet haten. Nooit. Maar je voor het karretje laten spannen om zo’n vooropgesteld bericht van een PR-jochie af te lezen van de autocue… Na de grootste blamage uit de clubhistorie verwacht je toch dat er tenminste iemand binnen de club in zijn ziel is aangetast en de supporters kan toespreken vanuit het hart."

Nog eentje: "Sorry, ik ben meestal erg positief over de media van Utrecht. Maar laat de trainer niet voor aap staan met het voorlezen van een van te voren uitgedachte boodschap. Krijg er een fake gevoel van."