Real-fans pisnijdig op David Alaba: Oostenrijker legt zijn keuze uit
i

Pro Shots

Real-fans pisnijdig op David Alaba: Oostenrijker legt zijn keuze uit

Yvo van Dorst • 13:26, 28-02-2023 / Laatste Update: 10:20, 12-12-2023

David Alaba heeft zich totaal niet geliefd gemaakt bij de fans van Real Madrid na zijn stem voor de FIFA The Best Awards. De Oostenrijkse verdediger stemde voor de beste speler niet op zijn ploeggenoot Karim Benzema, maar op Lionel Messi.

De supporters van Real Madrid waren helemaal niet blij met de keuze van Alaba en lieten dat duidelijk merken. Hij werd online een 'verrader' genoemd, kreeg racistische teksten naar zijn hoofd en #alabaout was trending op Twitter. Alaba zelf heeft inmiddels gereageerd op de boze supporters.

Alaba maakte zijn keuze niet alleen

Als aanvoerder van zijn nationale ploeg mocht Alaba een stem uitbrengen. Hij deed dat op een wat andere manier dan andere aanvoerders. De verdediger overlegde met zijn teamgenoten bij Oostenrijk en de meesten kozen voor Messi.

'Hij is beste spits ter wereld'

"Iedereen weet, en vooral Karim, hoeveel ik hem en zijn prestaties bewonder. En ik heb al vaker gezegd dat hij voor mij de beste spits ter wereld is en dat is hij nog steeds. Zonder twijfel", schrijft Alaba. Messi ontving binnen de selectie van Oostenrijk de meeste stemmen, gevolgd door Benzema en op de 3e plaats Kylian Mbappé.

Regarding FIFA The Best Award:

The Austrian national team vote for this award as a team, not me alone. Everyone in the team council is able to vote and that's how it's decided.

Everyone knows, especially Karim, how much I admire him and his performances

— David Alaba (@David_Alaba) February 28, 2023