Real Madrid komt 3 keer op voorsprong en gooit Barcelona uit Supercup

Marcel Roes • 23:32, 12-01-2022 / Laatste Update: 00:08, 12-12-2023

Real Madrid heeft de finale van de Supercopa de España bereikt en deed dat door Barcelona te verslaan met 3-2. De pot werd gespeeld in Saudi-Arabië. De andere halve finale gaat donderdag tussen landskampioen Atlético Madrid en verliezend bekerfinalist Athletic Bilbao.

Een slippertje van Sergio Busquets lag aan de basis van de 0-1. Daardoor kon Karim Benzema de bal aan Vinícius Júnior geven en de Braziliaan knalde de bal hoog tegen de touwen.

Vlak voor rust maakte Luuk de Jong de gelijkmaker. Echt op zijn Luuk de Jongs: klutsend en half bewust.

In de 72e minuut was Big Benz weer op dreef. De Fransman kreeg via Dani Carvajal en Barcelona-doelman Marc-André ter Stegen de bal voor zijn voeten en kon easy binnentikken: 1-2.

Fati

10 minuten later kreeg Ansur Fati, niet de allergrootste van het veld, de bal op z'n hoofd: 2-2. Wat een rentree voor de tiener!

Er kwam een verlenging en binnen 8 minuten sloeg de Koninklijke daarin toe. Uit een overtalsituatie wist de ploeg het maximale te halen, waarbij Federico Valverde de trekker overhaalde. 3-2, exit Barca. Het was trouwens de 100 Clasico-zege ooit van Real Madrid.