Real Madrid maakt gehakt van Barcelona in Supercopa: Vinicius Junior in schijnwerpers met hattrick
i

Pro Shots

Real Madrid maakt gehakt van Barcelona in Supercopa: Vinicius Junior in schijnwerpers met hattrick

Yvo van Dorst • 22:53, 14-01-2024 / Laatste Update: 14:08, 15-01-2024

Real Madrid is de winnaar van de Supercopa in Spanje. De huidige koploper van de Spaanse competitie was in het Saudische Riyad veel en veel te sterk voor de eeuwige rivaal FC Barcelona. Vinicius Junior was de grote ster die schitterde met een hattrick.

De ploeg van trainer Carlo Ancelotti schoot als een komeet uit de startblokken in de Clásico in Saudi-Arabië. Vinicius had er zin in en scoorde in de eerste 10 minuten van het duel 2 keer. In minuut 7 en minuut 10 was het raak voor de Braziliaan. Real was dan ook heer en meester in de eerste helft. (Tekst gaat verder onder de video)

Vleugje Barça

Na een half uur spelen was daar ineens Barcelona met een goal. Via Robert Lewandowski maakten de Catalanen de 2-1. Heel lang bleef die niet echt staan, want 5 minuten later was het wederom Vinicius met zijn 3e treffer van de avond via een penalty. Hij is de eerste speler die in de eerste 39 minuten een hattrick wist te maken van alle competities. (Tekst gaat verder onder de video)

Zegetocht

Na de rust ging de zegetocht van de Madrilenen nog even verder. Rodrygo zorgde namens real nog voor de 4e Braziliaanse goal en de 4e treffer van Real. Een monsterscore lag op de loer toen Ronald Araujo nog een rode kaart kreeg, maar dat bleef de Catalanen bespaard. Real won dus wel compleet verdiend de Supercopa.