🎥 | ​Real Madrid mede dankzij raket van Federico Valverde weer koploper in Spanje

Noah Hoogenboezem • 00:59, 18-09-2023 / Laatste Update: 10:12, 08-01-2024

Wat een pegel! Real Madrid had het thuis tegen Real Sociedad heel erg lastig en stond bij rust zelfs achter. Blijkbaar had coach Carlo Ancelotti een donderspeech gegeven in de rust, want in de 1e minuut van de 2e helft schoot Fede Valverde op weergaloze wijze de 1-1 binnen.

Sociedad kwam al na 5 minuten op voorsprong door een goal van Ander Barrenetxea en leek zelfs op 2-0 te komen toen Takefusa Kubo van buiten de 16 schitterend raak schoot. De grensrechter had buitenspel gezien en dus ging het Baskische feestje niet door.

Real Madrid had via Joselu al een enorme kans gemist, maar meteen na rust was Valverde wel trefzeker en hoe! De Uruguayaan joeg de bal keihard binnen en schoot bijna de paal doormidden. Joselu nam revanche voor zijn gemiste kans en kopte even later de winnende goal binnen.

Koploper

Real Madrid komt door de overwinning op 15 punten uit 5 wedstrijden en is dus nog steeds foutloos. Real pakt ook de koppositie weer terug van Barcelona dat op 13 punten uit 5 staat.