Toni Kroos massaal uitgefloten in Saudi-Arabië, Carlo Ancelotti snapt er niks van
i

Getty Images

Toni Kroos massaal uitgefloten in Saudi-Arabië, Carlo Ancelotti snapt er niks van

Jeroen Rooseboom • 13:01, 11-01-2024 / Laatste Update: 09:13, 15-01-2024

Toni Kroos werd woensdagavond massaal uitgefloten door het publiek in Saudi-Arabië tijdens de halve finale van de Spaanse Supercopa. Tijdens Real Madrid tegen Atlético Madrid, afgewerkt in de Saoedische hoofdstad Riyad, werd de Duitser het mikpunt van de hoon.

Aanleiding daarvoor is naar alle waarschijnlijkheid dat Kroos zich in het verleden meermaals kritisch heeft uitgelaten over Saudi-Arabië. Zo vertelde hij afgelopen zomer dat hij het 'beschamend' vond dat de 21-jarige Gabri Veiga op die leeftijd al voor een stap naar met Midden-Oosten koos.

Keuze voor geld

Daarnaast liet Kroos weten zelf nooit een overstap naar Saoedi-Arabië te willen maken, door de mensenrechtensituatie in dat land. De beslissing van veel van zijn collega's om daar wel heen te verkassen, was volgens Kroos 'een keuze voor het geld en tegen het voetbal'. Het aanwezige publiek was die uitspraken nog niet vergeten.

Na afloop liet Carlo Ancelotti weten zich te hebben verbaasd over het fluitconcert dat de fans aan invaller Kroos gaven."Ik snap niets van dat gefluit, echt helemaal niets. En ik denk dat Toni het zelf ook niet begrijpt", zei de Italiaanse trainer van Real Madrid.

'Geweldig publiek!'

Kroos zelf kwam niet voor de camera, maar via sociale media liet hij alsnog van zich horen. "Dat was leuk vandaag! Geweldig publiek!", schreef Kroos met enig gevoel voor cynisme.