Real Madrid moet Courtois maandenlang missen: topkeeper zwaar geblesseerd
i

Pro Shots

Real Madrid moet Courtois maandenlang missen: topkeeper zwaar geblesseerd

Trevor Wagener • 16:16, 10-08-2023 / Laatste Update: 04:38, 12-12-2023

Thibaut Courtois zal maandenlang moeten revalideren: de Belgische topkeeper van Real Madrid heeft zijn kruisband in de linkerknie gescheurd. Het herstel voor een blessure als deze is zeker een half jaar.

De 31-jarige sluitpost raakte zwaar geblesseerd op de training. Volgens aanwezigen schreeuwde hij het uit van de pijn. Ook greep Courtois meteen naar zijn knie, waarna hij onder begeleiding van medici van het veld werd geholpen. Real Madrid deelde het nieuws meteen via de clubwebsite.

Courtois loopt zware knieblessure op

Onderzoeken wezen meteen de ergste vrees uit: zijn kruisband is gescheurd. Courtois wordt de komende dagen geopereerd.

De 2 meter-lange sluitpost loopt al een tijdje te klutsen met zijn knieën. 2 maanden geleden verliet hij nog het trainingskamp van de Belgische nationale ploeg, met een ontsteking in een knie als opgegeven reden.

Koopjesjacht naar keeper

Na het uitvallen van Courtois kan coach Carlo Ancelotti op slechts 1 doelman rekenen: de 24-jarige Anriy Lunin. De 1.91 meter lange Oekraïner staat sinds 2018 onder contract in de Spaanse hoofdstad maar keepte sindsdien pas 2 handen vol potjes onder de koninklijke lat.

De 9-voudig A-international werd achtereenvolgens verhuurd aan Leganés (18/19), Real Valladolid (19/20) en Real Oviedo (2020). Mocht Real écht in paniek raken en meteen een Spaanse keeper willen halen die er meteen staat, kunnen ze altijd bij Gerónimo Rulli informeren of voormalig Atlético-man David de Gea polsen.