Real Madrid na krankzinnige derby tegen Atlético naar finale Supercopa

Bart van der Wijst • 23:41, 10-01-2024 / Laatste Update: 07:00, 15-01-2024

Real Madrid staat in de finale van de Spaanse Supercopa. Dat gebeurde na een zinderende wedstrijd tegen stadgenoot Atlético Madrid. Het was een derby met alles erop en eraan: veel doelpunten én een verlenging. Daarin werd was Stefan Savic de grootste pechvogel, hij maakte met een eigen goal de 4-3 voor Real Madrid. Uiteindelijk werd het zelfs 5-3.

Vanaf minuut één was het tempo moordend hoog in Saudi-Arabië, waar de strijd om de Spaanse Supercup wordt georganiseerd. Al snel knikte Mario Hermoso de rood-witten op voorsprong na een corner van Antoine Griezmann. Niet veel later deed Antonio Rüdiger aan de andere kant hetzelfde, ook uit een corner.

Eeuwrecord

Binnen het half uur kwam Real Madrid op voorsprong. Met een slimmigheidje werkte de Franse linksback Ferland Mendy de 2-1 binnen. Dat op de dag dat het nieuws naar buiten kwam dat de Koninklijke geïnteresseerd is in de Canadees Alphonso Davies.

De mooiste goal van de avond kwam op naam van Griezmann. Met een fraaie kap was de Fransman in één klap twee spelers van Real Madrid kwijt en vervolgens schoot hij met zijn mindere rechterbeen het leer achter de kansloze Kepa Arrizabalaga: 2-2! Dat betekende een eeuwrecord; sinds 2001 vielen er niet zo veel goals voor rust in El Derbi Madrileño.

Verlengen

Atlético Madrid leek de finale te halen. In de 78e minuut maakte Rüdiger een knullige eigen goal. Dat was voor een groot deel te danken aan keeper Kepa. Die graaide maar wat en de bal ging uiteindelijk via de Duitse verdediger in het doel.

Toch kwam er een verlenging. Real Madrid leek fitter en bleef er maar goede spelers bijgooien. Met effect. Dani Carvajal scoorde na een flipperkast de 3-3. Dus kwam er extra tijd.

Real Madrid door

Daarin bleek Real Madrid de sterkste. Via een gelukje scoorde die ploeg de 4-3 en toen Atlético Madrid in de slotminuten iedereen naar voren stuurde maakte Brahim Díaz de 5-3. Dus gaat Real Madrid naar de finale, waarin het FC Barcelona of Osasuna treft.