Real Madrid voorkomt pas in tweede helft bekerblamage bij armetierig Arandina

Eimert Pruis • 08:31, 07-01-2024 / Laatste Update: 10:27, 15-01-2024

Real Madrid heeft zich met enige moeite geplaatst voor de laatste 16 van de Copa del Rey. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti nam pas na rust afstand van de amateurs van Arandina CF, een club die uitkomt op het 4e niveau en daarin laatste staat: 1-3.

Na een overtreding op Brahim Díaz opende Joselu in de 54e minuut vanuit een strafschop de score. Vrijwel direct daarna scoorde Díaz zelf: 0-2. In blessuretijd maakte Rodrygo het laatste doelpunt van Real. Arandina liet het thuispubliek nog feestvieren door een eretreffer te maken.

Andere Spaanse topclubs

Eerder plaatsten onder meer Atlético Madrid en Girona dankzij doelpunten van Memhpis Depay en Daley Blind zich voor de 8e finales. FC Barcelona komt zondag nog in actie. Om 21.00 uur gaat Frenkie de Jong op bezoek bij het nietige UD Barbastro.