Real Madrid weer LaLiga-koploper na twee goals van Joselu
Joselu / Getty Images

Real Madrid weer LaLiga-koploper na twee goals van Joselu

22:52, 01-02-2024

Real Madrid is weer koploper van LaLiga. Donderdagavond won de ploeg van Carlo Ancelotti met 2-0 op bezoek bij Getafe. Joselu maakte beide doelpunten.

Ancelotti heeft veel te kiezen bij Real Madrid en zette deze wedstrijd onder andere Toni Kroos, Dani Carvajal, Kepa Arrizabalaga en Rodrygo op de bank. Daardoor ontstond er ruimte voor Joselu in de spits, voor Lucas Vazquez op de rechtsbackpositie en kwam Andriy Lunin onder de lat terecht.

Bij Getafe stond Mason Greenwood in de basis. De 22-jarige buitenspeler speelt veel bij de club, waar hij sinds het begin van dit seizoen op huurbasis speelt. In Engeland wordt Greenwood verguisd doordat hij verdacht werd van het mishandelen en verkrachten van zijn vriendin. Het was voor Manchester United onmogelijk om hem te behouden.

Joselu-show

Joselu zorgde al na veertien minuten voor de voorsprong, op aangeven van die Vazquez. Na een klein uurtje maakte Joselu zijn tweede, ditmaal kwam de assist van Vinicius Junior. De 33-jarige spits staat nu op zeven treffers voor Real Madrid in LaLiga. Hij wordt gehuurd van Real Sociedad met optie tot koop.

Stand LaLiga

Door de zege pakt Real Madrid de koppositie weer terug van stuntploeg Girona. De Koninklijke heeft na 22 wedstrijden pas één keer verloren. Girona verloor overigens ook pas eenmaal en heeft twee punten minder.