Real Madrid wint dankzij beauty Asensio en baas Benzema en blijft koninklijke koploper LaLiga

Eimert Pruis • 23:51, 19-02-2022 / Laatste Update: 18:56, 08-01-2024

Real Madrid heeft weer 3 punten bijgeschreven in LaLiga. Makkelijk ging het 1 helft niet thuis tegen Deportivo Alavés, maar wel werd er gewonnen, mede dankzij een beauty van Marco Asensio (Willemsen): 3-0.

De 1e helft was slecht, de 2e helft was om van te smullen in Madrid. 3 doelpunten, de ene nog mooier dan de andere. Oké de strafschop in blessuretijd was niet bijzonder, maar wel een kroon op de wedstrijd van de koninklijkste speler van Real: Karim Benzema.

Lekkere krulbal en magie Benzema

De halve Nederlander Asensio krulde de bal in de 63e minuut op prachtige wijze langs doelman Fernando Pacheco. Eerder scoorde hij tegen Granada op soortgelijke wijze. Toen werd er met 1-0 gewonnen. Deze keer werd er nog 2 keer gescoord. Eerst een goal van Vinicius Júnior, via een fraaie assist van Benzema. De Franse spits was ook al de aangever bij het doelpunt van Asensio. In blessuretijd mocht hij ook nog scoren.

De Koninklijke staat royaal bovenaan in LaLiga. 57 punten verzamelde Real in 25 wedstrijden. Sevilla volgt met 50 uit 24.