Real Madrid wint met hulp van VAR en treffer in 99e minuut met moeite van Almería
Dani Carvajal en Antonio Rüdiger / Getty Images

18:35, 21-01-2024 / Laatste Update: 19:21, 21-01-2024

Real Madrid blijft koploper in LaLiga. Zondagavond had de ploeg het knap lastig tegen de nummer laatst Almería. Maar met hulp van de VAR en een treffer in de 99e minuut won Real Madrid alsnog: 3-2.

Het was een flinke comeback waar Real Madrid na rust aan moest beginnen. Almería scoorde namelijk voor de pauze twee keer via Largie Ramanazi en Edgar González. Was er een stunt in de maak voor de ploeg die dit seizoen nog niet won in LaLiga?

Het antwoord daarop is nee. In een knotsgekke tweede helft vol (twijfelachtige) VAR-momenten trok Real Madrid de wedstrijd naar zich toe. Jude Bellingham zette de aansluitingstreffer op het bord. De Koninklijke kreeg een penalty nadat Joselu de bal van dichtbij op de arm van een Almería-verdediger kopte. Bellingham had stalen ballen en schoot de penalty laag over de grond door het midden: 1-2.

19:21 - 21-01-2024

Jude Bellingham schiet penalty door het midden

Jude Bellingham hielp Real Madrid zondag tegen Almería terug in de wedstrijd. De Engelsman bleef behoorlijk kalm vanaf elf meter; Bellingham schoot de bal over de grond door het midden in de goal.

Geen 1-3, maar wel 3-2

Daarna leek Almería zelfs een derde goal te maken; Sergio Arribas scoorde de 1-3, maar volgens de VAR ging er een overtreding aan vooraf tijdens de aanval. Even later maakte Vinícius Juníor de gelijkmaker met zijn arm. Scheidsrechter Francisco Jose Hernandez zag dat niet op het VAR-scherm en keurde de treffer goed.

Real Madrid perste er een flink slotoffensief uit, met resultaat. Almería-trainer Gaizka Garitano maakte dat al niet meer mee, die werd met rood weggestuurd. De Spanjaard werd helemaal gek van alle beslissingen tegen zijn ploeg. Al dat gemekker zorgde voor flinke blessuretijd, waarin Dani Carvajal de 3-2 maakte. De verdediger knalde raak na een kopbal van Bellingham.