Real Madrid wint simpel bij Granada en gaat alleen aan de leiding in LaLiga

Eimert Pruis • 19:05, 21-11-2021 / Laatste Update: 03:06, 12-12-2023

Real Madrid heeft weer een overwinning aan de zegestok geregen. De Koninklijke won eenvoudig met 1-4 bij Granada en gaat na 13 speelronden alleen aan kop in LaLiga. Karim Benzema scoorde een keer niet.

Dat de Franse topspits een keer droog bleef boeide Real Madrid niets. Met Vinicius Junior heeft de ploeg van coach Carlo Ancelotti nog een aanvaller in bloedvorm. Hij maakte de 1-3. Marco Asensio (halve Nederlander) en Nacho Fernandez zetten Real op voorsprong. Luis Suárez (nee, niet die van Atlético) deed nog wat tegen.

Monchu kreeg ook nog rood en daar wond coach Moreno zich zo over op dat hij ook de rode prent zag. Ferland Mendy maakte de 1-4. Een mooie opsteker voor de verdediger. Omdat zijn naamgenoot Benjamin Mendy opgepakt is in een verkrachtingszaak wordt hij vaak verward met de speler van Manchester City. Iets waar hij zich terecht erg druk over maakt.

Zondag mocht hij lachen. Mendy besliste de wedstrijd en wist dat Real Madrid nu na 13 wedstrijden de koppositie definitief alleen in handen heeft. 30 punten verzamelde Real, 2 meer dan Sevilla, dat zaterdag met 2-2 gelijkspeelde tegen Alavés. Real Sociedad moet zondag nog tegen Valencia en kan nog over Real Madrid heen. De andere Koninklijke heeft dan wel een wedstrijd meer gespeeld.

De 1-3 van Vinicius Junior