Real Sociedad knikkert Kökçü-loos Benfica al na 4 potjes uit de Champions League

Noah Hoogenboezem • 21:39, 08-11-2023 / Laatste Update: 01:18, 06-01-2024

Benfica was vorig jaar nog kwartfinalist van de Champions League, maar is dit seizoen na 4 wedstrijden al uitgeschakeld. De ploeg van voormalig PSV-coach Roger Schmidt werd uit bij Real Sociedad compleet overlopen in de eerste helft en kon het daarna niet meer omdraaien: 3-1.

Benfica, waar Orkun Kökcü en David Neres door blessures niet meededen, stond na 3 wedstrijden nog op 0 punten. Het was al snel duidelijk dat daar geen verandering in zou komen. Real Sociedad vloog uit de startblokken en stond na 20 minuten al op 3-0 door goals van Mikel Merino, Mikel Oyarzabal en Ander Barrenetxea. Sociedad zag een 4e goal afgekeurd worden en miste ook nog een penalty.

Eindelijk een goal

Roger Schmidt zal in de rust woedend zijn geweest op zijn ploeg. Benfica had nog geen doelpunt gemaakt in de Champions League, maar na rust zorgde Rafa Silva al snel voor de 3-1. Meer zat er daarna niet meer in.

Europa League

Sociedad is de koploper in de groep met 10 punten uit 4 wedstrijden en Benfica staat nog altijd laatste met 0 punten. Het zal met Salzburg, dat 3 punten heeft, moeten vechten om een plek in de Europa League na de winterstop.