Real-verdediger Rüdiger wordt sterker van bloederige kopgoal: 'What doesn't kill you...'
i

Getty Images

Real-verdediger Rüdiger wordt sterker van bloederige kopgoal: 'What doesn't kill you...'

Eimert Pruis • 11:16, 12-10-2022 / Laatste Update: 09:57, 08-01-2024

"Ik ben ok", laat Antonio Rüdiger via Instagram weten. Een geruststelling voor de mensen die de Duitse verdediger van Real Madrid hadden gezien na zijn gelijkmaker in het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk (1-1).

Rüdiger meldde zich in het Stadion Wojska Polskiego diep in de blessuretijd in het strafschopgebied van Shakhtar, in afwachting van de diepe bal bal van Toni Kroos. Toen die kwam ging de Duitser vol voor de bal. Met succes, want via zijn hoofd werd het 1-1. Hij bezorgde Real zo een plek in de 8e finales. Maar Rüdiger kwam bepaald niet ongeschonden uit de strijd. Hij werd hard geraakt door doelman Anatolij Trubin en bloedde hevig uit zijn voorhoofd.

Grote snee

Ploeggenoten die snel ter plaatse waren om hem te feliciteren, schrokken van wat ze zagen. "Hij heeft een vrij lange snee in zijn voorhoofd", stelde Real-trainer Carlo Ancelotti. Rüdiger strompelde nog even over het veld, maar ging toen toch maar liggen. De verzorging was snel ter plaatse en hielp hem naar de zijlijn. "Antonio wilde terug het veld op", aldus Ancelotti. "Maar toen realiseerde hij zich toch dat hij te geblesseerd was."

Veel bloed

Kroos, de man van de assist, wilde niet naar de verwonding kijken. "Ik heb in mijn leven mooiere beelden gezien", zei hij. "Er was veel bloed. Ik hoop dat hij snel terugkomt."

Stronger

Dat lijkt wel goed te zitten, als we Rüdiger zelf mogen geloven. "What doesn't kill you makes you stronger", schreef hij op Instagram.

 

 

Een bericht gedeeld door Antonio Rüdiger (@toniruediger)