Rechter draait stadionverbod terug: 'Meer supporters zouden naar de rechter moeten stappen'
i

Pro Shots

Rechter draait stadionverbod terug: 'Meer supporters zouden naar de rechter moeten stappen'

Brian Vesseur • 19:08, 07-11-2022 / Laatste Update: 20:58, 11-12-2023

Een Ajax-supporter kreeg na het duel tussen Ajax en RKC Waalwijk een stadionverbod opgelegd, maar inmiddels heeft de rechter dat teruggedraaid. De rechter oordeelde dat de KNVB onvolledig heeft gehandeld. De advocaat van de Ajax-supporter tegen het Algemeen Dagblad: "Als de KNVB met alle zaken omgaat zoals deze, dan zouden veel meer supporters gang moeten maken naar de rechter."

De supporter zou eigenlijk een stadionverbod krijgen van 30 maanden en daarnaast zou hij ook een boete van 450 euro krijgen. De man wilde vlak voor het einde van de wedstrijd van Ajax - RKC naar huis, toen het nog 2-2 stond. Toen Ajax een grote kans kreeg, bleef hij stilstaan op de trap om te kijken. Een steward zei dat-ie moest doorlopen; vervolgens lopen de verhalen uit elkaar.

Steward zegt dat het fysiek werd, supporter beweert dat het bij woorden bleef. Hij moest zijn ID laten zien en kreeg een stadionverbod. Volgens de rechter is er veel te weinig bewijs voor zo'n straf en deelde de KNVB ook lang niet alle informatie met de supporter.

De supporter, die al 25 jaar naar Ajax gaat, mag dus weer naar het stadion.