Record! Teun Koopmeiners helpt Atalanta aan monsterzege op Salernitana

Pim Huberts • 21:25, 15-01-2023 / Laatste Update: 01:14, 12-12-2023

Atalanta heeft zondagmiddag Salernitana absoluut verwoest. Met een zege van 8-2 werd een clubrecord verbroken. Nog nooit scoorde de ploeg uit Bergamo zo vaak in een competitieduel. Oranje-international Teun Koopmeiners was 1 van de doelpuntenmakers voor de nummer 6 van de Serie A.

Atalanta scoorde in de 1e helft maar liefst 5 keer, net zoveel als in het clubrecord uit 1941. Jérémie Boga opende namens de thuisploeg de score, waarna Boulaye Dia even later de 1-1 maakte. Ademola Lookman benutte een penalty en Giorgio Scalvini scoorde op aangeven van Koopmeiners (3-1).

Koopmeiners mist strafschop

Een strafschop van Koopmeiners werd in de 38e minuut nog gekeerd door doelman Guillermo Ochoa, maar de oud-speler van AZ stond op de juiste plaats om de rebound binnen te schuiven. Rasmus Højlund zorgde voor de 5-1-ruststand en in de 2e helft voerden Lookman, Ederson Silva en Nadir Zortea de score verder op: 8-2. Koopmeiners gaf ook nog een assist.

Oranje-middenvelder Marten de Roon speelde bij Atalanta de 400e competitiewedstrijd uit zijn carrière, Hans Hateboer bleef op de bank. Bij de bezoekers stond oud-Feyenoorder Tonny Vilhena in de basis.