Recordaankoop van Brighton zet op 24-jarige leeftijd per direct punt achter loopbaan vanwege hartkwaal
i

Getty Images

Recordaankoop van Brighton zet op 24-jarige leeftijd per direct punt achter loopbaan vanwege hartkwaal

Jeroen Rooseboom • 13:55, 10-10-2022 / Laatste Update: 03:41, 08-01-2024

Brighton-middenvelder Enock Mwepu moet al op 24-jarige leeftijd per direct stoppen met voetballen. Bij de Zambiaan werd in de afgelopen interlandperiode een erfelijke hartaandoening ontdekt.

Dat nieuws deelden Brighton en de speler zelf op Twitter. Mwepu werd tijdens een vlucht naar Zambia aan het begin van de interlandperiode niet lekker en ging naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. In het ziekenhuis in Engeland bleek dat hij een hartaandoening heeft. Hij werd daarna geadviseerd te stoppen met voetballen, want doorgaan zou voor ernstige complicaties in de toekomst kunnen zorgen.

Mwepu kwam in de zomer van 2021 over van RB Salzburg voor 23 miljoen euro. Daarna speelde hij 27 wedstrijden waarin hij 3 doelpunten maakte.

Kapot van

"We zijn er echt kapot van", zei Brighton-voorzitter Tony Bloom. "Enock en zijn familie hebben heftige weken achter de rug. Het is triest dat hij op zo'n jonge leeftijd zijn veelbelovende carrière moet beëindigen. We zullen Enock als club alle liefde, hulp en steun geven om volledig te herstellen. Daarna kunnen we samen kijken wat volgende stappen in zijn leven kunnen zijn."

Ook Mwepu zelf deelde een emotioneel berichtje op Twitter. "Een jongen uit een klein Zambiaans dorpje heeft nieuws voor jullie. Hij volgde zijn droom om voetbal op het hoogste niveau te kunnen spelen en met de hulp van God lukte dat in de Premier League. Sommige dromen komen ten einde, met veel verdriet kondig ik aan dat ik op basis van medisch advies heb besloten te stoppen. Dit betekent niet dat ik uit de voetbalwereld verdwijn. Ik wil iedereen bedanken die mij altijd heeft gesteund."

❤️ pic.twitter.com/8F2lTabjJg

— Enock Mwepu (@EnockMwepu45) October 10, 2022