Regillio Simons nieuwe hoofdtrainer FC Volendam met Michael Dingsdag als assistent

Jeroen Rooseboom • 18:28, 21-12-2023 / Laatste Update: 22:08, 08-01-2024

FC Volendam heeft in Regillio Simons (50) een nieuwe hoofdtrainer gevonden. Samen met assistent Michael Dingsdag (41) moet hij de huidige nummer 17 van de Eredivisie zien te behoeden voor degradatie. Na het opstappen van Matthias Kohler hadden de 2 in omgekeerde rollen al de leiding bij Volendam.

"Sinds het besluit van de vorige trainer om te gaan stoppen bij FC Volendam stond de club voor het feit dat we op zoek moesten naar een nieuwe hoofdtrainer", vertelt directeur Frans ten Berge in een verklaring op de eigen website.

Meeste kans

"We hebben, mede met de input van diverse technische adviseurs, een zorgvuldig proces doorlopen. De club heeft zijn oor te luister gelegd bij diverse individuele of duo-kandidaten, waarbij de doelstelling klip en klaar was: FC Volendam in de eredivisie houden. Met de aanstelling van Simons en Dingsdag denken wij de meeste kans te maken op het behalen van deze doelstelling."

Onrust in Volendam

FC Volendam heeft een bewogen eerste seizoenshelft achter de rug. Zo werd in november het bestuur van voorzitter Jan Smit ontslagen door de raad van commissarissen, omdat het voortbestaan van de club in gevaar zou zijn. Eerder deze week werd bekend dat Jaap Veerman, de voorman van die rvc, de nieuwe voorzitter van het bestuur gaat worden.

In alle onrust besloot ook hoofdtrainer Kohler op te stappen. Sindsdien nam Dingsdag de honneurs waar bij het eerste elftal. Hij heeft echter niet de papieren die vereist zijn om permanent hoofdtrainer te zijn, waardoor Simons (de vader van Oranje-international Xavi Simons) nu de eindverantwoordelijke is. Het trainersduo had het sinds de zomer al voor het zeggen bij Jong FC Volendam.

Alleen Vitesse onder zich

FC Volendam verzamelde tot dusver 11 punten en bezet bij de winterstop de 17e positie in de eredivisie. Het Andere Oranje heeft alleen Vitesse nog onder zich met een slechter doelsaldo. De Noord-Hollanders wonnen de laatste wedstrijd van het jaar wel met 2-1 bij Heerenveen.