Reijnders blijft dromen na sterke wedstrijd tegen Lazio: 'Voorselectie Oranje? Haha, eikel'
i

Getty Images

Reijnders blijft dromen na sterke wedstrijd tegen Lazio: 'Voorselectie Oranje? Haha, eikel'

Jeroen Rooseboom • 09:16, 08-03-2023 / Laatste Update: 07:59, 12-12-2023

Tijjani Reijnders was dolgelukkig na de 1-2-zege van AZ op Lazio in de 8e finale van de Conference League. De middenvelder van de Alkmaarders solliciteerde met zijn sterke optreden naar een plek in de voorselectie van Oranje, waar hij zo op hoopte.

"Dit is heerlijk", zei Reijnders, die bij ESPN erkende dat hij vol zelfvertrouwen speelde tegen Lazio. "Zeker tegen Feyenoord was ik niet mezelf, dus dan is het heel lekker dat ik tegen Lazio op m’n oude niveau kom en het team kan helpen", zei de middenvelder, die stiekem had gehoopt op een plek bij de voorselectie van Oranje. "Of ik bij de voorselectie zit? Haha, eikel", zei hij lachend. "Helaas niet, maar het is aan mij om er de volgende keer wel bij te zitten."

'Heel lekker'

Reijnders was met een fraai wippertje belangrijk bij de 1-1 van Vangelis Pavlidis en was daarnaast ook zeer dominant aanwezig in Rome. "Bij onze eerste goal kon ik de bal afsnoepen en mooi doorspelen, dan groei je ook in de wedstrijd", zei Reijnders, die de zege bestempelde als "heel lekker": "Helemaal omdat je weet dat zij 5 wedstrijden de 0 hadden gehouden. Dat je er dan 2 maakt, ja, dat is heel lekker."