Remko Pasveer geeft fout tegen Sporting toe: 'Het zet je op scherp en dat is ook goed'
i

Getty

Remko Pasveer geeft fout tegen Sporting toe: 'Het zet je op scherp en dat is ook goed'

Sjors Tanis • 22:00, 20-09-2021 / Laatste Update: 20:27, 08-01-2024

Remko Pasveer zag er bij het doelpunt van Sporting CP tegen Ajax niet goed uit. Tegenover Ajax TV erkent hij die fout. "Bij de 1-2 ga ik zelf de fout in, omdat ik twijfelde of ik de bal kon onderscheppen", aldus de keeper.

"Ik ging toch terug en toen was ik uit positie. Toen raakte Martínez de bal nog aan. Het was voor mij echt een baalmoment." Ajax won overigens wel in Portugal, met liefst 5-1.

Ook positiviteit

De 37-jarige Pasveer geeft aan dat hij niet te lang met het incident heeft gezeten "Ik loop gelukkig al lang mee. Zoiets gebeurt een keer en helaas gebeurde het nu. Gelukkig wel zonder een negatief resultaat. Het zet je wel op scherp en dat is ook goed."

De doelman ging ook in op zijn positieve rol bij de 2-0, waar hij met een lange bal Antony wegstuurde, die op zijn beurt Sébastien Haller zijn 2e van in totaal 4 treffers te maken. "Ik heb het er met Antony over gehad. We wisten dat Sporting graag druk wilde zetten, dan komt de ruimte erachter. Ik zei: als ik de bal heb liggen, dan probeer ik de bal er vanuit het niets overheen te schieten. Ik heb het bij mijn vorige clubs ook regelmatig gedaan en ik heb er regelmatig assists door gegeven."