Remko Pasveer: 'Veel nieuwelingen hebben niet het Champions League-niveau dat Ajax ambieert'
i

Pro Shots

Remko Pasveer: 'Veel nieuwelingen hebben niet het Champions League-niveau dat Ajax ambieert'

Brian Vesseur • 10:38, 13-01-2024 / Laatste Update: 13:47, 15-01-2024

Remko Pasveer is keihard voor Ajax, de club waar hij nog steeds onder contract staat. Bij Het Parool gaat hij in op de rotzooi bij de club én kraakt hij het niveau van enkele van zijn teamgenoten. "Veel nieuwelingen hebben niet het Champions League-niveau dat Ajax ambieert."

Die uitspraak is enorm opvallend. Eerder deed Maurice Steijn zo'n zelfde uitspraak, waardoor een deel van die nieuwelingen zich niet enorm thuis voelde in Amsterdam. Dat zei Chuba Akpom, een van de nieuwe aanwinsten die wél presteert, pas geleden nog.

'Snappen de club niet'

Pasveer gaat verder: "Ze snappen de club niet. Ik kwam naar Amsterdam toen de club op een heel hoog niveau speelde en de halve finale van de Champions League op een haar na verloor. Ik ben geen Ajacied, maar ik heb me de waarden van de club proberen eigen te maken. Die blauwdruk moet je eigenlijk doorgeven aan de nieuwe jongens die erbij komen. Maar als je alleen al in één transferzomer meer dan tien spelers krijgt die de club niet kennen, gaat je identiteit kapot."

Lege gym

De 40-jarige goalie ziet na de training ook een vrij lege gym, terwijl het twee jaar geleden nog stampensvol zat. Hij noemt daarbij jongens als Dusan Tadic, Davy Klaassen, Lisandro Martínez, Daley Blind, Antony en Sébastien Haller. "Iedereen wilde na de training ook graag iets extra’s doen met de bal. Er was liefde voor de bal. Dat mis ik nu wel eens. Ik merk nu dat men sneller naar binnen of naar huis gaat."

Contract

Pasveer lijkt nog eens de noodklok te luiden. Niet alleen sommige spelers moeten eraan geloven, ook het bestuur klopt nog niet. De keeper heeft een aflopend contract en merkt op dat zoiets voorheen allang was geregeld. "Ik heb nog niets vernomen over mijn sportieve toekomst. Ik weet ook niet wie dat nu bepaalt. Onder Overmars zou ik al lang duidelijkheid hebben gehad."