René van der Gijp geeft op geheel eigen wijze commentaar op Maguire-transfer: 'Die zat aan de drank'
i

Pro Shots

René van der Gijp geeft op geheel eigen wijze commentaar op Maguire-transfer: 'Die zat aan de drank'

Yvo van Dorst • 00:09, 15-09-2023 / Laatste Update: 10:38, 12-12-2023

René van der Gijp weet niet of degene die Harry Maguire heeft aangeboden bij Manchester United compleet nuchter was. Bij Vandaag Inside reageert de oud-voetballer op de brief van de moeder van de Engelsman richting de mensen die kritiek leverden op haar zoon. Volgens Van der Gijp is die kritiek ook meer dan terecht.

"De man die hem heeft aangeboden bij United die zat wel aan de drank", analyseert Van der Gijp over de toenmalige recordtransfer van Maguire. De Engelse verdediger werd in 2019 voor 87 miljoen euro overgenomen van Leicester City. "Die heeft een probleem. Die Maguire wil met de bal ook telkens van die moeilijke dingen overhoop halen. Lange ballen geven en ingewikkeld doen."

Ook Johan Derksen heeft geen hoge pet op van Maguire. "Ik heb in de basis nog nooit gezien dat hij goed kan voetballen. Het is echt een sta in de weg. Als hij zo'n korte broek aantrekt, dan moet hij ook beoordeeld worden op de kwaliteiten die hij daar levert. Als hij daar niet mee om kan gaan dan moet hij dat veld niet opstappen."