René van der Gijp en Jan Boskamp
René van der Gijp en Jan Boskamp © Talpa
i

René van der Gijp en Jan Boskamp © Talpa

René van der Gijp heeft tip voor spelers die naar woestijn willen: 'Bel met Jan Boskamp'

07:55, 20-01-2024 / Laatste Update: 12:23, 20-01-2024

René van der Gijp heeft een bijzondere tip voor voetballers die overwegen om hun carrière voort te zetten in de 'zandbak'. Volgens de analist van Vandaag Inside is het verstandig om dan eerst even met Jan Boskamp te bellen. Die kan ze precies vertellen wat ze te wachten staat.

Als voorbeeld noemt Gijp Jordan Henderson en Karim Benzema. Beide voetballers stapten afgelopen zomer over van hun clubs (respectievelijk Liverpool en Real Madrid) naar clubs in Saoedi-Arabië. Ze kregen al snel spijt. Henderson is inmiddels voetballer van Ajax en Benzema is druk bezig om zich de tent uit te vechten bij Al-Ittihad.

Geld

Al deze problemen hadden volgens Van der Gijp simpel voorkomen kunnen worden. "Die jongens die naar de woestijn willen, die zouden voordat ze naar die woestijn gaan even met Jan Boskamp moeten bellen. Waarom ga je? Puur en alleen voor het geld." Boskamp heeft zelf ook een periode in de woestijn gehad, als trainer van clubs in de Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit.

"Het is veertig graden, er is niet in te voetballen", vervolgt de analist. "In driekwart van de stadions zit geen hond. Er zit honderdvijftig man. Ja, en als je dan iedere week 500.000 euro overgemaakt krijgt... Wat kan jou dat schelen?"

'Dat weet je'

Volgens presentator Wilfred Genee had Henderson best kunnen weten waar hij aan begon bij Al-Ettifaq. Gijp pareert: "Er zijn vier toppers, de rest kan er geen k*t van. Dus als die anderen aan de bal zijn, hoef je je niet aan te bieden. Je hoeft je alleen aan te bieden als die andere drie aan de bal zijn. Maar dat weet je, dat weet je", sluit de oud-international af.