René van der Gijp over bloedbad bij rellen Mexico: 'Natuurlijk zijn daar mensen vermoord'
i

Getty Images

René van der Gijp over bloedbad bij rellen Mexico: 'Natuurlijk zijn daar mensen vermoord'

Eimert Pruis • 23:09, 09-03-2022 / Laatste Update: 23:07, 11-12-2023

Bij het bloedbad tijdens de wedstrijd tussen het Mexicaanse Querétaro en Atlas zijn volgens René van der Gijp 100 procent doden gevallen. Verschillende media hebben het over zeker 17 doden, de autoriteiten blijven echter volhouden dat er slechts meer dan 20 gewonden zijn te betreuren. "Dat is onzin, natuurlijk zijn daar mensen vermoord."

De autoriteiten in Mexico zijn over het algemeen niet zo betrouwbaar. Er spelen in het Midden-Amerikaanse land veel belangen en ook is er ontzettend veel corruptie. Van der Gijp zei bij VI Vandaag dat hij wel weet waarom ze niets melden over doden. "Ze willen het WK behouden. Als de FIFA hoort van doden zijn ze het WK kwijt."

Mexico organiseert in 2026 het WK voetbal samen met Canada en de Verenigde Staten. Het onderzoek naar de verschrikkelijke rellen bij de competitiewedstrijd in de LigaMX is in volle gang. Veel verwacht men niet van de resultaten.

Kaarsjes worden aangestoken ter herinnering aan de slachtoffers, over doden worden bij de autoriteiten alleen niet gesproken